Ποικιλίες Πορτοκαλιού

Νιου χολ
Μεγάλου μεγέθους καρπός, ελλειψοειδούς σχήματος, με έντονο πορτοκαλί χρώμα, με χυμώδη άσπερμη σάρκα και μετρίου πάχους φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμεί η ποικιλία Νιουχόλ είναι από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.Ομφαλοφόρα (ΜΕΡΛΙΝ)
Μεγάλος καρπός, σφαιρικού σχήματος, έντονου πορτοκαλί χρώματος, με χυμώδη άσπερμη σάρκα, με εξαιρετικό άρωμα και μετρίου πάχους φλοιό. Έχει μεγάλη αντοχή στις μεταφορές και στην αποθήκευση, είναι καρπός που καθαρίζει εύκολα και διακρίνεται για την εξαιρετική του γεύση σαν επιτραπέζιο φρούτο. Η περίοδος που ευδοκιμεί η ποικιλία των Ομφαλοφόρων πορτοκαλιών είναι από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Μαΐου. Τα πλεονεκτήματα των Ομφαλοφόρων είναι η μεγάλη αντοχή τους στις μεταφορές και στην αποθήκευση.

Βαλέντσια
Μεσαίου μεγέθους καρπός, σφαιρικού σχήματος, πορτοκαλί χρώματος, με σάρκα ιδιαίτερα χυμώδη, άσπερμη ή ολιγόσπερμη, με εξαιρετικό άρωμα και λεπτό φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμούν τα Βαλέντσια πορτοκάλια είναι από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Έχει μεγάλη αντοχή στις μεταφορές και στην αποθήκευση.


Ναβαλίνες
Μεσαίου μεγέθους καρπός, σφαιρικού ή ωοειδούς σχήματος, ερυθρού πορτοκαλί χρώματος, με σάρκα χυμώδη ή άσπερμη, με εξαιρετικό άρωμα και μετρίου πάχους φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμεί η ποικιλία Ναβαλίνες είναι από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση και την πρωιμότητα του.


Λανέ Λέιτ
Πρόκειται για όψιμη ποικιλία πορτοκαλιών που έχει κάνει την εμφάνιση της στην παραγωγή των Χανίων τα τελευταία 5 χρόνια. Μεγάλος καρπός, σφαιρικού σχήματος, με έντονο πορτοκαλί χρώμα, με χυμώδη άσπερμη σάρκα, με εξαιρετικό άρωμα και μετρίου πάχους φλοιό. Έχει εξαιρετική γεύση σαν επιτραπέζιο φρούτο. Μεγάλη αντοχή στις μεταφορές και στην αποθήκευση. Η περίοδος που ευδοκιμεί η ποικιλία Λάνε Λέιτ είναι από το Μάρτιο μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Η αξία του Πορτοκαλιού

Το πορτοκάλι μπορούμε να το βρούμε όλο το χρόνο αφού υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ποικιλίες. Είναι πλούσιο ως φρούτο σε βιταμίνη C, , κάλιο, σελήνιο και φυτικές ίνες. Η διατροφική αξία του πορτοκαλιού θεωρείται αδιαμφισβήτητη και μάλιστα τα πλεονεκτήματα του δεν περιορίζονται μόνο στη βιταμίνη c , που προσφέρει.

Ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού (250 ml) δίνει στον οργανισμό μας έως και διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα. Η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό και γι΄ αυτό συνιστάται σ΄ όσους πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία να καταναλώνουν ένα χυμό πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια ή και μετά το γεύμα τους.

Ταυτόχρονα, το πορτοκάλι τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αμύνεται στο κρυολόγημα και στις ιώσεις και γι΄ αυτό οι γιατροί επιμένουν στην κατανάλωση πορτοκαλιών , ώστε να προφυλαχθούμε από την κοινή γρίπη. Επιπλέον το πορτοκάλι συγκεντρώνει πάνω από 170 ουσίες με εξέχουσα αντιοξειδωτική δράση . Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα φλαβονοειδή που εμπεριέχει, συμβάλλουν στην καταπολέμηση φλεγμονών και ανακόπτουν τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον ,στο πορτοκάλι εμπεριέχονται 38 διαφορετικά λιμονοειδή, που επίσης αποτελούν αντικαρκινική ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, ο συνδυασμός βιταμινών που προσφέρει το πορτοκάλι (A, C και E),λειτουργούν ωφέλιμα και για την πρόληψη καρδιοπαθειών, εγκεφαλικών επεισοδίων , ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση , ενώ μειώνουν δραστικά την υπέρταση και χοληστερίνη, λόγω των φυτικών ινών που εμπεριέχονται.

Το πορτοκάλι, επιδρά ευεργετικά στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος, των οστών και των ούλων και στην καλή λειτουργία του εντέρου.


>
Ομφαλοφόρα

Μεγάλος καρπός, έντονου πορτοκαλί χρώματος, με χυμώδη σάρκα και εξαιρετικό άρωμα.

>
Βαλέντσια

Μεσαίου μεγέθους καρπός, με άσπερμη ή ολιγόσπερμη σάρκα και λεπτό φλοιό.

>
Ναβαλίνες

Καρπός σφαιρικού ή ωοειδούς σχήματος, ερυθρού πορτοκαλί χρώματος. Ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση και την πρωιμότητα του.


Δείτε Εδώ!
 • Esthisis Suites

  Διακοπές στα Χανιά. Χαρείτε τη θέα στο Κρητικό Πέλαγος απο τις άνετες και πολυτελείς σουίτες και μεζονέτες του Esthisis suites.

 • Creta Bakery

  Αγνά Παραδοσιακά Κρητικά αρτοσκευάσματα απ΄την Αρτοποιία Περράκη.

 • Αφοί Βλάχου

  Οι οικοδομικές επιχειρήσεις "Αφοί ΒΛΑΧΟΥ" ασχολούνται με παντός είδους οικοδομικές κατασκευές, όπως πολυόροφα κτίρια, εκπόνηση τεχνικών μελετών κ.α.

 • Ιπτάμενα Φανάρια

  Εμπορία υψηλής ποιότητας χάρτινων φαναριών σε χαμηλές τιμές. Πώληση χονδρική και λιανική.

 • Mad Nomad

  Η ταξιδιάρικη ιστοσελίδα του mad nomad! Μία σελίδα αφιερωμένη στα ταξίδια.