Ποικιλίες Αβοκάντου

Fuerte
Το αβοκάντο Fuerte είναι πράσινο με λείο φλούδι. Δείγμα ότι είναι ώριμο διαφέρει από ποικιλία σε ποικιλία, αλλά σε όλες τις ποικιλίες όταν είναι ώριμο υποχωρεί στην ελαφριά πίεση (το θέλουμε λιγότερο ώριμο και πιο σφικτό όταν το κόβουμε φέτες). Τα αβοκάντο τα κόβουμε σχετικά άγουρα. Για να ωριμάσουν σωστά, μπορούμε να τα κλείσουμε με μια ώριμη μπανάνα σε μια πλαστική σακούλα και να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε ακόμα να βάλουμε σε αν κλειστό βάζο μέσα σε αλεύρι. Δεν ψύχουμε τα αβοκάντο παρά μόνο όταν είναι ώριμα. Η περίοδος που ευδοκιμούν τα αβοκάντο Φουέρτε είναι από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Haas
Το αβοκάντο Hass, είναι μια ποικιλία με πολύ σκούρο πράσινο φλούδι με αδρό και ανώμαλο φλοιό. Το δημιούργησε ο Rudolph Hass που ήταν ταχυδρόμος και ερασιτέχνης βοτανολόγος. Ένα νέο δένδρο ποικιλίας Haas παράγει φρούτο 200-300 γραμμαρίων. Όταν το φρούτο ωριμάσει, γίνεται σκούρο μωβ-μαύρο χρώμα και υποχωρεί στην ελαφριά πίεση των δακτύλων. Η ποικιλία Haas Είναι η πιο σπουδαία εμπορική ποικιλία παγκόσμια. Η περίοδος που ευδοκιμούν τα αβοκάντο Χας είναι από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο.

Zutano
Το αβοκάντο Zutano είναι ανοιχτού πράσινου χρώματος με γυαλιστερό και λείο φλοιό. Η εμπορική περίοδος που ευδοκιμούν τα αβοκάντο Ζουτάνο είναι από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο.
Bacon
Το αβοκάντο Bacon (προφέρεται μπέικον) είναι πράσινο με λείο φλοιό. Η εμπορική περίοδος της ποικιλίας Μπεϊκον ξεκινάει το Νοέμβριο και καταλήγει το Φεβρουάριο.
Pinkerton
Το αβοκάντο Pinkerton είναι πράσινα με λίγο παχύ φλούδι με ελαφριά εξογκώματα.


>
Ομφαλοφόρα

Μεγάλος καρπός, έντονου πορτοκαλί χρώματος, με χυμώδη σάρκα και εξαιρετικό άρωμα.

>
Βαλέντσια

Μεσαίου μεγέθους καρπός, με άσπερμη ή ολιγόσπερμη σάρκα και λεπτό φλοιό.

>
Ναβαλίνες

Καρπός σφαιρικού ή ωοειδούς σχήματος, ερυθρού πορτοκαλί χρώματος. Ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση και την πρωιμότητα του.


Δείτε Εδώ!
 • Esthisis Suites

  Διακοπές στα Χανιά. Χαρείτε τη θέα στο Κρητικό Πέλαγος απο τις άνετες και πολυτελείς σουίτες και μεζονέτες του Esthisis suites.

 • Creta Bakery

  Αγνά Παραδοσιακά Κρητικά αρτοσκευάσματα απ΄την Αρτοποιία Περράκη.

 • Αφοί Βλάχου

  Οι οικοδομικές επιχειρήσεις "Αφοί ΒΛΑΧΟΥ" ασχολούνται με παντός είδους οικοδομικές κατασκευές, όπως πολυόροφα κτίρια, εκπόνηση τεχνικών μελετών κ.α.

 • Ιπτάμενα Φανάρια

  Εμπορία υψηλής ποιότητας χάρτινων φαναριών σε χαμηλές τιμές. Πώληση χονδρική και λιανική.

 • Mad Nomad

  Η ταξιδιάρικη ιστοσελίδα του mad nomad! Μία σελίδα αφιερωμένη στα ταξίδια.